Update na overlegcomité 17/11/2021 – Nieuwe Coronamaatregelen naar aanleiding van overlegcomité

Mondmaskerplicht

De mondmaskerplicht wordt uitgebreid en zal gelden voor alle personen vanaf 10 jaar. De mondmaskerplicht wordt van kracht in zowel de winkels als in de publiek toegankelijke ruimtes van bedrijven. Dit geldt dus eveneens voor vastgoedkantoren, minstens in de ruimtes die toegankelijk zijn voor klanten.

Covid Safe Ticket

Het Covid Safe Ticket (CST) wordt verplicht gecombineerd met het mondmasker en zal gelden in de horeca, evenals voor private bijeenkomsten die in de horeca plaatsvinden. Het CST + mondmasker wordt verplicht voor publieke evenementen en private bijeenkomsten met meer dan 50 personen binnen of meer dan 100 personen buiten

Verloop van Algemene Vergaderingen

Algemene vergaderingen kunnen blijven plaatsvinden. Weet dat de wet mogelijkheden voorziet rond aanwezigheid op afstand (hybride of digitale vergaderingen). Wie fysiek aanwezig is, zal gedurende de ganse vergadering het mondmasker moeten dragen. In horecazaken is bijkomstig het voorleggen van het CST een noodzaak om toegang te krijgen. In de horeca is het aan de uitbater of aan zijn medewerkers om te voorzien in deze controle.

Blijf ook de social distancing zo veel als mogelijk respecteren en stel de redelijke vraag aan mede-eigenaars om zich slechts met één persoon per kavel naar een fysieke AV te begeven.

 

Bron: BIV.be